100m² MEER

100m² MEER

Interactive Floor Projection for Exhibition Design
Premiered in May 2017
Produced for House of Science Bremen
Cooperation with University of Arts Bremen

For the German Science Year “Seas and Oceans” the House of Science Bremen organized a major exhibition incorporating all of its ten participating research facilities and institutes. The exhibition was designed and realised by the Master-Studio “Systems and Structures” of the University of Arts Bremen.

We supplemented the concept of a polygonal exhibition architecture with the impression of an ocean trench by an interactive floor projection. A stream of light points adapts to the exhibition architecture and accompanies the visitors throughout the tour. At different stages they can interact with the particles in various ways. Depending on their position they can, for instance, attract or repel the particles, or cause additional interesting facts to appear before them. In that way the floor projection functions as a supplementary media layer and as an abstract fluid orientation system.

Credits:

Making Of

The technical setup required a combination of 9 different projectors and 3 interaction stations.